Літак на сонячних батареях перелетів через Атлантику

Літак на сонячних батареях перелетів через Атлантику

Відео
Укрінформ
Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2, що здійснює навколосвітню подорож, сів в Іспанії після 70 годин польоту над Атлантичним океаном.

Про це повідомляється на сторінці Solar Impulse у Твіттері.

"(Пілот - ред.) Бертран Пікар приземлився в Севільї, завершивши за 70 годин перший політ на сонячній енергії через Атлантику", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє The Guardian, у понеділок літак вилетів із Нью-Йорка, де відбулася його остання зупинка перед перетином Атлантичного океану.

"Атлантика є символічною частиною польоту," - сказав Пікар за кілька годин до посадки. "Це символічно, тому що всі транспортні засоби завжди намагалися перетнути Атлантичний океан, перші пароплави, перший літак, перші повітряні кулі, перші дирижаблі і, на сьогоднішній день, це перший літак на сонячних батареях", - додав він.

Зазначається, що метою навколосвітньої подорожі є демонстрація можливості чистих, поновлених джерел енергії.

Solar Impulse 2 важить 2,3 тони та оснащений понад 17 тисячами сонячних батарей, які виробляють енергію для електромоторів літального апарату.

Літак розпочав свою кругосвітню подорож у березні 2015 року в Абу-Дабі. Дата повернення у вихідну точку поки що є невизначеною та частково буде залежати від погодних умов.

Фото: @solarimpulse

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-