У Києві розробили новітній модуль дистанційного управління зброєю

У Києві розробили новітній модуль дистанційного управління зброєю

Укрінформ
ДП «Київський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», розробив новітній кулеметно-гранатометний модуль для бойової техніки. На нього встановлена інноваційна комп’ютерна система управління вогнем «Каштан», розроблена київським «НВП «АТ-системи» та призначена для дистанційного управління зброєю з прицільними відеокамерами.

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому. 

«Особливістю системи «Каштан» є те, що вона будується на базі електроніки універсального захищеного комп’ютера і мікропроцесорів. Тут використані всі сучасні підходи до автоматизованих систем відеоконтролю, інтелектуальної обробки зображень і управління. До системи можна підключити відеокамери різного типу і різної кількості. Можливості системи «Каштан» дозволяють вести спостереження за ціллю вдень на відстані 1800-8000 м і 600-2000 м вночі. Вона виявляє цілі типу БМП на дальності 500-4000 м всього за 15 секунд», - зазначається в повідомленні.

Кулеметно-гранатометний модуль призначений для ураження живої сили, транспортних засобів, наземних та низьколітаючих об’єктів. Він може встановлюватися як на колісні та гусеничні транспортні засоби, так і на стаціонарні об’єкти.

Озброєння складається з 30-мм автоматичної гармати ЗТМ-1 або 2А72 з боєкомплектом 400 пострілів, спареного з гарматою кулемета КТ-7,62, або ПКТ з боєкомплектом 2000 патронів, 30-мм автоматичного гранатомета АГ-17, 81-мм комплексу постановки димових завіс 902В «Хмара». За вимогою замовника можна встановити ПТРК.

Нагадаємо, у 2016 році Концерн розвивається в рамках стратегії «Український щит» – програми, яка робить акценти на високотехнологічному виробництві, переході на міжнародні стандарти НАТО та оснащенні армії найсучаснішими зразками озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-