SWIFT знову атакували хакери

SWIFT знову атакували хакери

Укрінформ
Міжнародна система банківських розрахунків SWIFT заявила про другий випадк кібератаки, що має схожість з крадіжкою хакерами більше $81 млн з рахунків центробанку Бангладешу.

За словами прес-секретаря SWIFT Наташі де Теран, на цей раз атаці піддався певний комерційний банк, передає Reuters.

«Зловмисники проявили глибоке і просунуте розуміння особливого операційного управління в порушених банках. Мова може йти як про внутрішні або зовнішні атаки, так і про їхні комбінації», - заявили в компанії.

Про яку організацію йдеться і чи була атака успішною, SWIFT не повідомили.

На думку експертів, на яких посилається компанія, другий випадок кібератаки свідчить про те, що крадіжка у бангладешському ЦБ "була не поодиноким випадком, а частиною широкої і надзвичайно гнучкою кампанії, націленої на банки".

Як повідомлялося раніше, вразливість в SWIFT могла дозволити хакерам вивести кошти ЦБ Бангладеш. Зловмисникам вдалося використовувати шкідливу програму для управління клієнтським програмним забезпеченням, так званим Alliance Access. Вона дозволила їм стерти записи про недозволені перекази. Як пише Bloomberg, в ЦБ дійсно виявили виведення коштів не відразу, оскільки його працівники лише на наступний день з'ясували, що програма обміну з терміналом SWIFT не реагує на команди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-