У США випробували надзвуковий вакуумний потяг

У США випробували надзвуковий вакуумний потяг

Відео
Укрінформ
Компанія Hyperloop One мільярдера і винахідника Ілона Маска випробувала в пустелі Невада двигун для високошвидкісної транспортної системи Hyperloop.

Про це пише Reuters.

"Платформу з двигуном пустили по спеціально побудованому рейковому шляху, після чого розігнали за допомогою електромагнітів. Візок, який за розмірами порівнянний з автомобілем, в ході перших випробувань розігнався за допомогою електромагнітів до 160 кілометрів на годину", - зазначається в публікації.

Відеозапис випробувань опублікований на каналі Hyperloop One на YouTube.

Hyperloop — це проект високошвидкісного потягу, який буде переміщатися у вакуумній трубі, побудованій під землею або на естакаді. За рахунок того, що з труби Hyperloop буде відкачано повітря, потяги теоретично зможуть розганятися до 1200 кілометрів на годину. Передбачається, що на поїздку від Сан-Франциско до Лос-Анджелеса (приблизно 550 кілометрів) піде близько 30 хвилин. Проект оцінюють у 6 мільярдів доларів.

Винахідник Ілон Маск відомий як засновник компанії SpaceX з випуску багаторазових вантажних космічних кораблів, а також як генеральний директор Tesla Motors, що виробляє електромобілі. Статки Маска оцінюють у 17 мільярдів доларів.

Фото: hyperloop-one.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-