У мережі продають паролі мільйонів користувачів Рунета - ЗМІ

У мережі продають паролі мільйонів користувачів Рунета - ЗМІ

Укрінформ
До рук злочинців можуть потрапити сотні мільйонів зламаних акаунтів користувачів популярних поштових сервісів. Серед них - десятки мільйонів особистих даних користувачів Mail.ru

Експерти з кібербезпеки повідомили, що базу даних зламаних паролів виставив на продаж російський хакер, пише Reuters з посиланням на дані засновника компанії Hold Security Алекса Холдена.

За його словами, «продавець» заявив про база 1,17 млрд записів вкрадених облікових даних, які, нібито, є в його базі. Втім, експерти стверджують, що після перевірки даних і видалення дублікатів база крадених паролів нараховує 272,3 млн записів, більшість з яких належать користувачам Mail.ru, а також в меншій мірі користувачам Gmail, Yahoo і Microsoft. Лише ​​облікових даних користувачів Mail.ru - 57 млн. Це одна з найбільших баз вкрадених даних з часів кібератаки на великі банки і магазини роздрібної торгівлі США, що сталася два роки тому, каже Холден.

Холден додав, що серед жертв зламу - 40 мільйонів користувачів пошти Yahoo, 33 млн - Microsoft Hotmail і 24 мільйона - Gmail.

Водночас представники Mail.ru стверджують, що вибіркова перевірка показала: база не містить активних паролів, повідомляє РБК. «База містить велику кількість одних і тих же логінів з різними паролями, що свідчить про те, що вона була скомпільована з фрагментів різних баз, де користувачі використовували в якості логіна свою електронну пошту», - йдеться в коментарі. 

Зображення otvet-zdes.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-