У Німеччині роздаватимуть

У Німеччині роздаватимуть "протиатомні" пігулки

Укрінформ
У зв'язку з побоюваннями щодо безпеки бельгійських АЕС влада німецького міста Аахена збирається забезпечувати своє населення пігулками йоду в профілактичних цілях.

Про це повідомляє телеканал N24.

«Слідом за бельгійцями жителі Аахена, ймовірно, теж отримуватимуть безкоштовні пігулки йоду, який повинен знижувати рівень радіації на випадок аварії», - повідомили у випуску новин.

Раніше у Бельгії такі пігулки видавалися тим, хто живе у радіусі 20 км від станцій "Тіанж" і "Дуль"(Tihange і Doel). Минулого четверга відомство з охорони здоров'я країни вирішило розширити цю зону до 100 км, а також заявило про готовність забезпечувати пігулками йоду усе 11-мільйонне населення країни.

Жителі німецьких районів, що межують з Бельгією, також занепокоєні ситуацією, а міністр довкілля ФРН Барбара Хендрикс висловила бельгійським колегам «розчарування» у зв'язку з їх рішенням не зупиняти роботу реакторів «Тіанж-2» і «Дуль-3», про що вона просила їх більше тижня тому. «Я дуже жалкую, що це термінове прохання досі не отримало відповіді бельгійської сторони», - заявила вона у п'ятницю у бундестагу.

Як вже повідомляло агентство, незалежна німецько-бельгійська комісія з безпеки реакторів виявила на корпусах реакторів «Тіанж-2» і «Дуль-3» тріщини. Прямої загрози роботі реакторів вони не встановили, але наполегливо просили призупинити роботу реакторів до отримання більш  точних даних.

АЕС «Тіанж» розташована за 70 кілометрів від німецького міста Аахен, «Дуль» - неподалік Антверпена. Ще у 2012 році на корпусах реакторів цих станцій були виявлені численні тріщини. Федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія навіть подавала позов до бельгійського суду проти повторного відкриття реактора «Тіанж-2» після тимчасової зупинки роботи у зв'язку з одним з таких попереджень.

Сама Німеччина планує до 2022 року повністю відмовитися від атомної енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-