У Японії показали новий винищувач-невидимку

У Японії показали новий винищувач-невидимку

Фото, відео
Укрінформ
Японський винищувач п'ятого покоління з технологією "стелс" ATD-X, розроблений інститутом міноборони, успішно завершив перший тестовий політ.

Про це повідомляє агентство Kyodo

«Новітній бойовий літак вилетів з аеропорту Нагої і здійснив посадку на авіабазі в префектурі Гіфу», - йдеться в публікації.

Розробка першого японського літака-невидимки почалася в 2009 році з використанням передових технологій. Винищувач має два турбореактивні двигуни і, як стверджується, може розвивати надзвукову швидкість без використання форсажу.

Як заявили в міноборони Японії, ефективна площа розсіювання у ATD-X більше, ніж у комахи, але менша, ніж у птаха середніх розмірів.

Основним контрактором по роботі над прототипом Advanced Technology Demonstrator X є компанія Mitsubishi Heavy Industries.

Такі винищувачі повинні будуть замінити літаки F-2, що перебувають наразі на озброєнні військово-повітряних сил Японії.

До весни 2019 року міноборони Японії вирішить, якою мірою подальше доопрацювання ATD-X буде проводитися виключно японськими компаніями.

Наприкінці 2015-го стало відомо, що в японському бюджеті на 2016 рік видатки на оборону збільшені до рекордних $ 42 млрд.

Фото: war.163.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-