Microsoft подала в суд на американський уряд

Microsoft подала в суд на американський уряд

Укрінформ
Microsoft подала в суд на уряд Сполучених Штатів Америки. Корпорація виступає проти заборони оповіщення клієнтів про урядові запити доступу до їхньої електронної пошти.

Про це повідомляє Reuters.

У документі, направленому у Федеральний суд Сієтлу, стверджується, що заборона на повідомлення клієнтів компанії про намір влади отримати доступ до їхніх електронних листів та інших документів порушує Четверту поправку до Конституції США. згідно цієї поправки, приватні особи або компанії мають право знати, чи веде уряд розшук або вилучення їхньої власності. Крім того, на думку юристів Microsoft, заборона порушує і Першу поправку до Конституції, яка гарантує свободу слова.

Як пояснюють у Microsoft, мова йде про доступ до даних клієнтів Microsoft, які зберігаються на віддалених серверах (в хмарі). Цей спосіб зберігання інформації дав спецслужбам свого роду лазівку для отримання доступу до електронних даних, оскільки в законі "Про захист електронних комунікацій" 1986 року говориться, що влада повинна повідомляти людей про свої дії у випадках, коли інформацію беруть з фізичних носіїв, але не з хмарних сервісів.

"Користувачі не відмовляються від своїх прав, коли завантажують свої дані в хмару", - йдеться в позові Microsoft. Крім того, на думку компанії, уряд скористався поширенням хмарних технологій для проведення секретних розслідувань.

Нарешті, в позові компанії повідомляється, що тільки за останні 18 місяців Microsoft отримала понад п'ять тисяч запитів розкрити дані клієнтів і майже в половині випадків влада забороняла повідомляти користувачів про свій інтерес. При цьому більшість запитів стосувалося саме до фізичних осіб, а не до корпоративних клієнтів, а терміни дії заборони на інформування не обговорювалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-