Інженерам вдалося «оживити» паралізовану руку

Інженерам вдалося «оживити» паралізовану руку

Відео
Укрінформ
Вчені з університету штату Огайо за допомогою нейропротезування зуміли відновити у паралізованої людини здатність рухати пальцями рук і кистями.

Про це повідомляє Reuters.

П'ять років тому молодий американець отримав перелом шийних хребців, що призвело до пошкодження спинного мозку, і виявився повністю паралізований до недавнього часу. Наукові діячі з Університету штату Огайо в США пообіцяли юнакові докласти всіх зусиль, щоб повернути рухливість кінцівок за допомогою імплантації мікрочіпа в його головний мозок. Під час операції, яка тривала три години вчені вживили мікрочіп з 96 мікроелектродами в головний мозок. Для передачі інформації вчені встановили в голову пацієнта кабель, який з’єднали з комп’ютером. Після цього техніка передала сигнал на спеціальний пристрій, який лікарі наділи на руку юнака і задала певні команди м'язам кінцівок в обхід спинного мозку.

Тепер 24-річний хлопець може рухати своєю рукою і за допомогою тривалих тренувань здійснювати точні рухи і маневри, наприклад, наливати воду в стакан і користуватися планшетом.

На жаль, поки що всі ці дії американець може робити тільки при підключенні до комп'ютера і відповідної медичної техніки в лабораторії Університету. Однак таке нововведення є відкриттям у наукових сферах і при належному прогресі в майбутньому зможе повертати рухливість кінцівок паралізованим людям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-