Вчені оцінили розрив у тривалості життя між багатими і бідними

Вчені оцінили розрив у тривалості життя між багатими і бідними

Укрінформ
Міжнародна група вчених провела масштабне дослідження, в ході якого з'ясувала, що рівень доходів пов'язаний з тривалістю життя. Вони виявили, що найбагатші люди живуть в середньому майже на 15 років довше найбідніших.

Про це повідомляється в журналі JAMA.

Дослідження, в якому взяли участь близько півтора мільярда громадян США у віці від 40 до 76 років, охоплює період з 2001 по 2014 рік. У своїй роботі автори з'ясовували, як пов'язана тривалість життя з рівнем доходів, які тенденції спостерігаються в групах з різним рівнем доходу, як змінюється очікувана тривалість життя в залежності від місця проживання і які інші фактори пов'язані з відмінностями в тривалості життя.

Проаналізувавши податкові декларації, надані федеральним урядом, і поєднавши їх з даними про рівень смертності за 14 років, дослідники виявили, що між тривалістю життя багатих і бідних людей спостерігається істотний розрив. Виявилося, що один відсоток найбагатших чоловіків США живе на 14,6 років довше одного відсотка найбідніших чоловіків. Для жінок ця різниця в тривалості життя між багатими і бідними становить 10,6 років.

Також вчені виявили, що розрив у тривалості життя стрімко збільшується. За останні 14 років очікувана тривалість життя зросла на 2,34 року для чоловіків і 2,91 року для жінок, що представляють п'ять відсотків найбагатших людей Америки, і лише на 0,32 і 0,4 року для найбідніших п'яти відсотків населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-