Китаєць за допомогою 3D друку створив робота із зовнішністю Скарлетт Йоханссон

Китаєць за допомогою 3D друку створив робота із зовнішністю Скарлетт Йоханссон

Відео
Укрінформ
Дизайнер Ріккі Ма з Гонконгу створив робота-гуманоїда, який виглядає і рухається як голлівудська актриса Скарлетт Йоханссон.

Про це повідомляє Wired.

Ма, який раніше не займався робототехнікою, електронікою або програмуванням, створив з нуля цілого робота, який на 70% складається з надрукованих на 3D-принтері деталей.

На виконання мрії дитинства пішло півтора року і близько 50 тисяч доларів. Людиноподібний робот виконаний в натуральний розмір і може відповідати на кілька заздалегідь запрограмованих голосових команд - він розмовляє і користується моторошно реалістичною мімікою, піднімає брови, посміхається і навіть підморгує. Крім того, робот може рухати руками, ногами і пальцями, повертати голову і нахилятися.

З технічної точки зору, робот складається з надрукованого на 3D-принтері скелета, покритого силіконовою шкірою, яка не тільки маскує внутрішню електроніку, але і робить робота схожим на людину. Результати роботи Ма дійсно вражають, хоча він і визнає, що це було непросто.

На даний момент Ма шукає бажаючих придбати механічного двійника Скарлетт Йоханссон, який обійшовся йому в 50 тисяч доларів - на виручені гроші він планує продовжити займатися розробками. Ма також планує написати книгу про свій проект, щоб надихнути інших любителів робототехніки втілювати свої мрії в життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-