У найближчому майбутньому людині почнуть пересаджувати свиняче серце - вчені

У найближчому майбутньому людині почнуть пересаджувати свиняче серце - вчені

Укрінформ
Американські дослідники з Національного Інституту Здоров'я стверджують про можливість заміни донорських сердець на свинячі. Ця заява базується на дослідах, що проводяться протягом 10 років на приматах.

Про це повідомляє ScienceMag.

Багато років вивчався серце мавп, як альтернатива донорам. Але, з часом, вчені прийшли до висновку, що серцевий м'яз приматів набагато слабкіше людської, що не дає можливість здійснювати діяльність з перекачування крові в повному обсязі.

Поле цього почалося вивчення серця свині. Ретельний аналіз і копіткі дослідження показали практично повне функціональне схожість органів. Для отримання практичних результатів було пересаджено серце спеціально вирощеної та підготовленої свині мавпі. Перші досліди були безуспішні. Організм примата відкидав чужорідний орган. Вчені зробили висновки і стали застосовувати препарати, що пригнічують імунітет мавпи. Рішення було вірним і серце прижилося. Мавпа, що отримала новий орган успішно прожила три роки.

Дослідники вже зараз повідомляють про можливість пересадки свинячого серця людині за умови попередньої підготовки пацієнта. Методика трансплантації органів від свині людині може мати глобальне значення для пацієнтів, які очікують чергу на трансплантацію органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-