Цифрове телебачення відклали ще на рік

Цифрове телебачення відклали ще на рік

Укрінформ
Кабінет Міністрів України вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України, таким чином перенісши перехід на цифрове телебачення на 2017 рік.

Відповідний проект урядової постанови був ухвалений на засіданні Кабміну в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні немає технічної готовності для переходу на цифрове телебачення», - сказав голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Леонід Євдоченко.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зауважив, що це вже друге відтермінування.

Тоді Євдоченко пояснив присутнім міністрам, що для того, аби запровадити державне цифрове телебачення в Україні, потрібно мати частотний ресурс, яким на сьогодні володіє компанія "Зеонбуд".

У свою чергу міністр інформаційної політики Юрій Стець зазначив, що вказана компанія контролюється сім'єю екс-президента Віктора Януковича і перехід на цифрове телебачення наразі означатиме загрозу національній безпеці.

"Якщо б ми перейшли зараз на цифру, і монополістом в цьому питанні була б компанія, яка належить, в тому числі, сім'ї Януковича, то це виглядає наступним чином: менеджер цієї компанії одним рухом може вимкнути всі телеканали і радіостанції в ефірі на території України", - пояснив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-