Вчені створили програму, яка перетворює чорно-білі фотографії в кольорові

Вчені створили програму, яка перетворює чорно-білі фотографії в кольорові

Укрінформ
Вчені з Каліфорнійського університету в Берклі (США) розробили програмний алгоритм, який вельми правдоподібно «розфарбовує» будь-які чорно-білі фотографії.

Про це повідомляється на сайті розробників.

За допомогою самонавчальної нейронної мережі програма проаналізувала понад мільйон кольорових зображень, щоб запам'ятати всі особливості та закономірності розподілу кольорів на фотографіях. Виходячи з отриманих даних, алгоритм перетворює чорно-білі фотографії в кольорові.

Програмне забезпечення повністю автоматизовано, потрібно лише завантажити монохромне зображення і отримати результат, який, треба сказати, вельми вражає! Щоб перевірити роботу програми, розробники перетворили кольорові фотографії в чорно-білі, а потім пропустили їх через алгоритм і запропонували добровольцям вгадати, які зі знімків були кольоровими спочатку, а які «розфарбовані» комп'ютером. 20% штучних фотографій люди сприйняли за справжні.

Алгоритм поки знаходиться у стадії налагодження, але комп'ютерна система вже здатна демонструвати переконливі результати. Спробувати перетворити монохромні зображення в кольорові може кожен, скачавши програмну модель на сайті розробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-