Вчені зі Швейцарії створили роботів розміром з молекулу

Вчені зі Швейцарії створили роботів розміром з молекулу

Укрінформ
Співробітники дослідницької лабораторії IBM, а також вчені з Швейцарської технологічної школи Цюріха, розробили штучні молекули з наносфер - технологію, яка, як сподіваються вчені, в майбутньому дозволить створювати мікроскопічних роботів, за допомогою яких буде проводиться, наприклад, терапія ракових пухлин.

Про це повідомляє Science Advances.

Молекули, створені вченими, дещо більші, ніж звичайні, проте їх розмір все ще залишається в межах всього лише кількох мікрометрів. Сфери, з яких складаються молекули, виготовлені з полімерних матеріалів на основі кремнію і завдяки варіативності свого хімічного складу можуть забезпечувати молекулам різноманітні властивості, наприклад, електропровідність або магнетизм. Різні комбінації сфер дозволяють вченим одержувати мікроскопічні об'єкти з потрібною геометрією і структурою - вони можуть бути простими паличками, більш складними трикутниками, або ж комплексними тривимірними фігурами - форма визначає спектр передбачуваних завдань.

В майбутньому винахід стане базою для створення роботизованих мікропристроїв, що приводяться в рух магнітними полями. Подібні пристрої знайдуть своє застосування в медицині, де будуть використовуватися як переносники препаратів безпосередньо до потрібного внутрішнього органу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-