Коробка вартістю $99 перетворює будь-який смартфон у 3D принтер

Коробка вартістю $99 перетворює будь-який смартфон у 3D принтер

Відео
Укрінформ
Американський стартап OLO запустив на платформі Kickstarter краудфандінгову кампанію зі збору коштів на найдешевший у світі полімерний 3D-принтер, який працює від смартфона.

Про це повідомляється на сайті Kickstarter.

Пристрій вагою 780 г і габаритами 172х115х148 мм коштує так дешево, тому що найдорожчі компоненти традиційного 3D-принтера у нього відсутні. Замість власного процесора і супутніх елементів використовуються обчислювальні потужності смартфона, замість акумулятора - чотири пальчикові батарейки.

OLO сумісний практично з будь-якими смартфонами і підтримує мобільні ОС Android, iOS і Windows. Недоліків у нього два: обмежені розміри моделі, яку можна надрукувати, і можливість роботи тільки з фірмовими витратними матеріалами.

Розробники відзначають, що використовуючи програму Autodesk 123D Catch, можна відсканувати будь-який тривимірний об'єкт, автоматично створити його модель і роздрукувати на 3D-принтері за 10 хвилин.

На сьогоднішній день загальна кількість пожертвувань компанії складає більше $1,5 млн, хоча спочатку розробники запросили тільки $80 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-