Харків’янин винайшов їстівний поліетилен

Харків’янин винайшов їстівний поліетилен

1946
Ukrinform
Сергій Тимчук із Харкова вирішив питання з утилізацією пакувальних матеріалів, створивши їстівну плівку для продуктів – поліетилен, який дозволяє продовжити термін зберігання їжі й абсолютно не шкодить навколишньому середовищу.

Про це пише Eco Town.

Винахідник стверджує, що за допомогою такої плівки можна, наприклад, збільшити термін придатності хліба з декількох днів до місяця.

«Якщо хліб загорнути в нашу плівку, то він залишається свіжим до 4 тижнів. Його можна навіть їсти, не знімаючи плівку», – каже Тимчук.

Якщо поліетилен харківського винахідника кинути в окріп, то він «розтане» за 15-20 хвилин і стане основою для приготування супу. Але навіть коли ви викинете плівку, то за кілька тижнів від неї не залишиться й сліду.

Говорити про масове виробництво такої плівки рано – підприємцям дешевше робити звичайний поліетилен, який століттями не розкладається. Однак Сергій Тимчук переконаний, що за його винаходом – майбутнє.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-