Заняття спортом омолоджують мозок - вчені

Заняття спортом омолоджують мозок - вчені

Укрінформ
Команда науковців Університету Майамі в США з'ясувала, що фізичні навантаження можуть відкласти старіння мозку на 10 років.

Про це повідомляється на сайті Маямського університету.

Фахівці провели анкетування, в якому брали участь 876 американців віком близько 60 років. Респондентам потрібно було відповісти на питання про тривалість і частоту їх фізичної активності в останні два роки. Через сім років учасники пройшли тести на активність мислення і якість пам'яті і також МРТ головного мозку, а ще через п'ять років вчені провели повторні обстеження і тести.

Опитування показало, що 90% випробовуваних взагалі не займаються спортом або вважають за краще легкі фізичні навантаження, інші 10% - регулярно роблять помірні або інтенсивні вправи, в тому числі бігають, займаються аеробікою або гімнастикою. Їх умовно поділили на групи з низькою і високою активністю відповідно. Після тестів і досліджень виявилося, що пам'ять і функції мозку у людей з першої групи істотно нижче, ніж у тих, хто регулярно займається спортом. За оцінками вчених, різниця в роботі мозку між учасниками з двох протилежних груп становить близько 10 років. При цьому другорядні чинники, такі як куріння або вживання спиртних напоїв, ніяк на результати тестів не вплинули.

Підсумувавши, дослідники стверджують, що для літніх людей регулярні фізичні вправи допомагають уникнути порушень функціонування їх мозку, зокрема навіть хвороби Альцгеймера або старечого недоумства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-