Вчені NASA відкрили десятки гігантських супер галактик

Вчені NASA відкрили десятки гігантських супер галактик

Фото
Укрінформ
Фахівці провели аналіз і дослідження даних архіву. Це допомогло їм виявити п'ятдесят три галактики, які до цього не були відомі науковому світу.

Про це повідомляється на сайті NASA.

У зазначених даних архіву знаходиться інформація про більш ніж вісімсот тисяч скупчень зірок. Серед них і були знайдені п'ятдесят три нові гігантські спіральні галактики, вони вразили авторів роботи своїми величезними розмірами.

За своїм масштабом вони можуть скласти конкуренцію найбільшим галактикам, про які фахівці знають вже давно. Науковці розповідають, що Чумацький шлях, якщо порівнювати його хоча би з однією знахідкою, виглядатиме тьмяним карликом. Галактики яскравіше нашої у чотирнадцять разів, показали розрахунки авторів роботи. Вони отримали форму спіралі, саме тому їх було важко побачити.

Астрономи не знають, яким чином виникли виявлені ними зоряні скупчення. Сучасні астрофізичні моделі не передбачають формування таких великих і масивних спіральних галактик. Вчені вважають, що деякі зі знайдених супер галактик виникли в результаті злиття двох зоряних систем (в чотирьох з 53 галактик вчені помітили по два ядра).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-