В Австралії піцу розносить робот

В Австралії піцу розносить робот

Відео
Укрінформ
Австралійський підрозділ компанії Domino's Pizza на спеціальному заході, що відбувся напередодні в Брісбені, представило першого в світі робота, призначеного для доставки піци.

Про це повідомляє ZDNet.

Робот, який був розроблений у співпраці зі стартапом Marathon Robotics, отримав ім'я DRU (Domino's Robotic Unit). DRU оснащений чотирма колесами і здатний рухатися зі швидкістю до 20 км/год. Замовлена піца і напої розміщуються в відділеннях з підігрівом і охолодженням відповідно, а для отримання замовлення покупцеві необхідно ввести код, отриманий при оформленні доставки. За словами розробників, при створенні DRU було задіяно ряд військових технологій.

Для орієнтування в міських умовах робот використовує GPS і дані сервісу Google Maps, а пересувається DRU по тротуарах і пішохідних доріжках, не виїжджаючи на дороги. Вага DRU становить 190 кг, а вартість оцінюється в 23 тисячі доларів США.

За словами виконавчого директора компанії Дона Мейжа, прототип DRU вже пройшов випробування в одному з районів Брісбена, здійснивши кілька пробних доставок піци в напівавтоматичному режимі. При цьому менеджер відзначив, що найближчим часом роботи DRU не почнуть масово доставляти піцу, оскільки розробники мають вирішити ряд технічних проблем. Однією з них є порівняно малий час автономної роботи DRU. Виправити цей недолік може установка на роботі сонячних батарей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-