Amazon патентує технологію здійснення платежів за допомогою Селфі

Amazon патентує технологію здійснення платежів за допомогою Селфі

Укрінформ
Найбільший у світі інтернет-рітейлер Amazon подав патентну заявку на технологію, що дозволяє здійснювати онлайн-платежі за допомогою Селфі.

Про це повідомляє Daily Mail.

Запропонована Amazon система ідентифікації користувача при підтвердженні платежу передбачає вчинення певних дій перед камерою мобільного пристрою або ПК. Наприклад, для здійснення покупки необхідно буде посміхнутися, підморгнути або нахилити голову. Це дозволить з більшою гарантією підтвердити особу покупця, оскільки в теорії зловмисники можуть скористатися заздалегідь роздрукованою фотографією людини, щоб обдурити систему.

У компанії вважають, що впровадження подібної технології позбавить покупців від необхідності вводити текстові паролі, які вони можуть забути. У заявці на патент також зазначається, що вводити пароль на мобільному пристрої не завжди зручно, оскільки багато гаджетів мають невеликий екран або незручну клавіатуру. Нарешті, користувачам нерідко доводиться відвертатися від інших людей при введенні пароля, що може створити "незручну ситуацію".

Ще один недолік паролів автори заявки вбачають в тому, що користувач може включити функцію запам'ятовування паролів на своєму мобільному пристрої, і в разі крадіжки смартфона платіжні паролі виявляться в руках зловмисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-