У Швейцарії створили комерційний гібридний безпілотник

У Швейцарії створили комерційний гібридний безпілотник

Відео
Укрінформ
Компанія Wintera, заснована фахівцями Лабораторії автономних систем Швейцарської вищої технічної школи Цюріха, розробила комерційний безпілотник літакового типу, який здатний злітати і сідати вертикально.

Про це повідомляє IEEE Spectrum.

Головною особливістю апарату, що отримав назву Wingtra 1, є система зльоту і посадки на хвіст ("тейлсіттер"). Крім того, безпілотник може використовувати режим вертикального пересування і під час польоту, наприклад для того, щоб зависнути біля того чи іншого об'єкта.

Безпілотник Wingtra 1 здатний перевозити вантаж вагою до 500 грамів на відстань до 60 кілометрів. Така дальність польоту і наявність бортової камери дозволяють ефективно використовувати дрон для моніторингу великих площ з повітря.

За словами творців прототипу, використання схеми "тейлсіттер" дозволяє отримати найбільш ефективний гібрид, що поєднує в собі переваги мультикоптера і безпілотників літакового типу.

До кінця 2016 року розробники планують випробувати і допрацьовувати першу модель. Серійний випуск комерційного безпілотника намічений на 2017 рік. Про приблизну вартість дрона не повідомляється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-