Плутон знову може стати планетою - вчені

Плутон знову може стати планетою - вчені

Укрінформ
Вчені з США повідомляють, що в майбутньому Плутон може знову стати планетою у зв'язку з недавнім виявленням навколо небесного тіла хмар.

Про це повідомляє Inhabitat.

Група американських вчених з космічного агентства NASA повідомляє, що колишня планета Плутон у майбутньому може повернутися до складу Сонячної системи в колишньому вигляді повноцінної планети. Повідомляється, що до такої думки вчені прийшли в результаті роботи міжпланетного космічного апарату New Horizons, який під час фотозйомки поверхні Плутона отримав зображення хмар, що складаються з азоту, метану та інших хімічних елементів.

На сьогоднішній день вчені до кінця не впевнені, що хмароподібний утворення навколо Плутона є справжніми хмарами, проте фотознімки New Horizons вже опубліковані в численних новинних агентствах світу, а вчені з інших країн світу впевнені в достовірності інформації.

Нагадаємо, що Плутон з моменту свого відкриття в 1930 році по 2006 рік вважався дев'ятим небесним тілом Сонячної системи, проте після численних суперечок вчені вирішили забрати у Плутона статус планети, привласнивши йому характеристику карликової планети в складі пояса Койпера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-