Овочі добре ростуть на грунті з Марсу - вчені

Овочі добре ростуть на грунті з Марсу - вчені

Укрінформ
Вчені з Нідерландів провели дослідження, завдяки яким з'ясувалося, що овочі прекрасно ростуть на грунті, який був взятий на Марсі.

Про це повідомляє The Independent.

Якість і кількість врожаю, вирощеного на грунті з Марсу, відповідало овочам, вирощеним на звичайному горшковому компості. За словами провідного експерта Уігера Уомлінка з Університету Вагенінген, при правильному поливанні, підгортанні і догляданні за овочами, марсіанський ґрунт в змозі дати рясний урожай. Вчений висунув припущення ще у 2013 році, проводячи експерименти на протязі 50 діб з грунтом, ідентичний марсіанському, що видобувається з вулканічних порід на Гавайських островах.

У грунті, що видобувається на Марсі, вчені знайшли ряд важливих хімічних елементів для росту рослин, такі як азот, оксид заліза і фосфор. Основною проблемою забезпечення росту рослин у марсіанських умовах є проблема з доставкою води до коренів рослини через низьку гравітації, в тому числі, важливу роль відіграє розробка нових систем життєзабезпечення і поставок світлової енергії. Уігер Уомлінк вважає, що NASA і Вагенінгенскій університет протягом наступних десяти років створять повну систему для вирощування овочів на Марсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-