Дизайнери з Великої Британії створили «сонячний» стіл

Дизайнери з Великої Британії створили «сонячний» стіл

Укрінформ
Англійські дизайнери Caventou представили ультра-сучасний стіл, що представляє собою не лише функціональний предмет інтер’єру, а й зарядний пристрій для невеликих гаджетів. 

Про це повідомляє The Guardian.

Поверхня стола повністю вкрита так званими осередками Гретцеля в яких використовуються фоточутливі мезопористі оксидні напівпровідники з широкою забороненою зоною.

Сонячні батареї цього типу вважаються багатообіцяючою технологією, оскільки виготовляються з дешевих матеріалів і не вимагають складної апаратури при виробництві.

Такі сонячні батареї вважаються надчутливими, а генерувати електроенергію вони починають, ледь сонячне світло «торкнеться» їх поверхні. Тому осередки Гретцеля не потребують постійного перебування під прямими сонячними променями. Виробляють електроенергію вони за принципом фотосинтезу у рослин.

Стіл оснащений USB-роз'ємами, тому підключити мобільний гаджет можна напряму. Мережа кабелів проходить по всьому периметру столу. До речі, дизайнери не просто так обрали помаранчевий колір. Виявилося, що «теплі» кольори також здатні генерувати енергію.

Розробники стверджують, що їх новинка може за цілий світлий день зарядити три телефони і IPad або один телефон і ноутбук.

Мета лондонських дизайнерів – якомога ефективніше інтегрувати використання «сонячних» технологій у повсякденне життя, не обмежуючись лише встановленням сонячних батарей на дахах будинків.

Попередня вартість «сонячного» стола становить £ 2000-3000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-