Комп'ютери Apple вперше заразили вірусом-вимагачем

Комп'ютери Apple вперше заразили вірусом-вимагачем

Укрінформ
Фахівці з безпеки вперше виявили на комп'ютерах Apple вірус-вимагач, який блокує жорсткий диск і вимагає заплатити за повернення доступу.

Зловмисники поширили вірус через додаток для торрентів Transmission, повідомляє "Медуза".

"Програма KeRanger була впроваджена у версію 2.90 торрент-клієнта, яка раптово вийшла 1 березня (до цього програма не оновлювалося два роки)", - йдеться в повідомленні.

Потрапивши в систему, KeRanger починав зашифровувати певні файли. Через три дні він виводив повідомлення з вимогою перевести один биткоин (близько 400 доларів) на рахунок зловмисників, щоб повернути доступ до файлів.

Вірус виявила дослідницька компанія Palo Alto Networks. 4 березня вона передала інформацію Apple і розробникам програми Transmission. Apple відкликала сертифікат безпеки; розробники Transmission випустили оновлення своєї програми.

Тим, чиї комп'ютери були заражені, рекомендується не платити зловмисникам, а перевстановити систему з бекапа (з датою до установки Transmission 2.90).

«Єдиним вірусом вимагачем для OS X, зареєстрованим раніше, був FileCoder, виявлений Лабораторією Касперського в 2014 році. Однак програма не функціонувала, тому ми вважаємо, що KeRanger — перший вірус-вимагач для OS X, який діє», — йдеться в повідомленні Palo Alto Networks.

Віруси-вимагачі з'явилися більше 10 років тому. Найбільш відомі віруси — CryptoLocker і Cryptowall — принесли своїм творцям мільйони доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-