NASA показало найдальшу відому галактику

NASA показало найдальшу відому галактику

Відео
Укрінформ
Телескоп Hubble на межі своїх можливостей виявив у сузір'ї Великої Ведмедиці найдальшу від Землі галактику серед відомих людям.

Про це повідомляється на сайті організації. 

Галактика, яка отримала назву GN-z11, виникла через 400 мільйонів років після Великого вибуху і є наймолодшою виявленою людиною і телескопом Hubble галактикою. 

Відстань до GN-z11 до цього вже було оцінена космічними телескопами Hubble і Spitzer. Нове дослідження, проведене за допомогою ширококутної камери Hubble, дозволило за допомогою спектроскопічних методів визначити точну відстань до галактики.

"Наші спектроскопічні спостереження показують, що галактика розташована ще далі, ніж ми спочатку думали — прямо на межі доступних для Hubble відстаней", — сказав співавтор дослідження Габріель Браммер з Наукового інституту космічного телескопа при Університеті Джонса Хопкінса в США.

Раніше вчені вважали, що галактики GN-z11 на 200 мільйонів років молодша, ніж показали останні дослідження.

Виявлена NASA зоряна система в 25 разів менше Чумацького Шляху, а швидкість зореутворення в ній 13,4 мільярда років тому була в 20 разів вища, ніж у сучасній галактиці.

Продовжити дослідження GN-z11 вчені сподіваються за допомогою космічного телескопа James Webb, запуск якого запланований на 2018 рік, а також проектованої обсерваторії NASA WFIRST (Wide-Field Infrared Survey Telescope).

Фото: techtimes.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-