Розроблено нову надефективну Wi-Fi-технологію

Розроблено нову надефективну Wi-Fi-технологію

Відео
Укрінформ
Група програмістів з Вашингтонського університету розробила надзвичайно ефективну з енергетичної точки зору технологію бездротового зв'язку Wi-Fi, для роботи якої потрібно в 10 тисяч разів менше енергії, ніж для звичайних компонентів Wi-Fi-мереж.

Про це повідомляє Ars Technica.

Нова Wi-Fi-технологія працює подібно роботі систем радіочастотної ідентифікації Radio Frequency Identification (RFID), на основі зворотного відображення радіочастотних сигналів. Зворотне відображення сигналів Wi-Fi вже використовували для організації вузькосмугових комунікаційних каналів для IoT-пристроїв. Технологія BackFi, розроблена у минулому році дослідниками зі Стенфордського університету, змогла забезпечити пропускну здатність в 5 мегабіт в секунду.

Однак, для повноцінної роботи Wi-Fi мережі потрібно набагато вища пропускна спроможність і в традиційному варіанті ця пропускна здатність забезпечується за рахунок збільшення потужності пристроїв, що передають сигнал. У технології Passive Wi-Fi, яка, до слова, сумісна зі звичайною Wi-Fi-технологією, також є джерело потужного сигналу, правда він може бути тільки одним. Сигнал від цього джерела відбивається і модулюється інформацією антен пасивних пристроїв.

Дослідні зразки пристроїв Passive Wi-Fi здатні працювати на швидкостях обміну інформацією до 11 мегабіт в секунду і на відстанях до 30 метрів. Незважаючи на не надто вражаючі характеристики, така технологія вже цілком здатна замінити собою Bluetooth та інші технології, забезпечуючи, при цьому, високий рівень безпеки, що надається стандартами Wi-Fi.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-