Китайський експериментальний супутник займеться в космосі нафтою

Китайський експериментальний супутник займеться в космосі нафтою

Укрінформ
Китай готується вивести на орбіту перший мікрогравітаційний експериментальний супутник Shijian-10, який проведе необхідні дослідження для промисловості і пілотованих космічних місій КНР.

Про це повідомляє Technodots.

Супутник був розроблений китайськими вченими спільно з Європейським космічним агентством і японським JAXA. Shijian-10 вже доставлений на космодром Цзюцюань, що знаходиться в провінції Ганьсу. Там він пройде попередні випробування. Запуск супутника з ракетою Long March 2D запланований на квітень поточного року. Shijian-10 проведе в космосі 15 днів, після чого, зібравши необхідні дані, повернеться на Землю.

Планується, що супутник проведе на орбіті 19 експериментів: рідина в умовах мікрогравітації, космічна радіація, впливу мікрогравітації на біологічні процеси і ряд інших. Один з космічних експериментів стосуватиметься нафтовидобутку. Супутник досліджує поведінку масла, що знаходиться під високим тиском, що стане в нагоді при розробці корисних копалин. Біологічні експерименти вивчать розвиток ембріона миші в умовах космосу. Решта дослідів, за даними Китайської академії наук, будуть призначені для організації пілотованих місій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-