Марсохід передав на Землю фото хребта

Марсохід передав на Землю фото хребта "Кнусден Рідж"

Фото
Укрінформ
Марсохід Opportunity почав дослідження одного з найскладніших районів, в яких він побував за 12 років перебування на Марсі. Він почав рух до хребта "Кнусден Рідж". Нахил схилу, по якому рухається ровер, становить 30 градусів. По дорозі марсохід зробив фото хребта, до якого наближається.

Знімок був опублікований на офіційному сайті NASA, повідомляє dt.ua.

"Команда марсохода планує досліджувати камені, які можуть бути свідченням існування водяних потоків на поверхні Марса в далекому минулому планети. Камені розташовуються в так званих "червоних зонах", які зустрічаються на хребті "Кнусден Рідж". Хребет розташований в долині Марафону, яка розсікає західний обід кратера Ендевор", - йдеться у публікації.

Ровер Opportunity висадився на Марсі 25 січня 2004 року. Передбачалося, що він пропрацює на поверхні Червоної планети 90 діб, однак він продовжує функціонувати до цих пір.

У кінці вересня 2015 року фахівці NASA провели прес-конференцію, під час якої розповіли про те, що знайшли свідчення існування рідкої води на поверхні Марса. А пізніше опублікували відео, якемоделює рух потоків води на Червоній планеті.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-