Вчені перетворюють музику для людей з порушеннями слуху

Вчені перетворюють музику для людей з порушеннями слуху

Укрінформ
Імплант поміщається всерединe вуха і дозволяє людям не тільки підсилювати звуки, але і чітко чути мову. До останнього часу ці властивості не поширювалися на музику, але тепер вчені наблизилися до вирішення цієї проблеми.

Про це повідомляє Medical Xpress.

Доктор Аніл Лалвані, директор Колумбійської програми з кохлеарної імплантації, зауважує, що «для людей з такими слуховими вадами практично нереально послухати складну симфонію, навіть з імплантатом».

Однак зараз інженерна група з Колумбії намагається перебудувати і спростити музику для людей з кохлеарною імплантацією.

«Необов'язково слухати весь твір, щоб насолодитися музикою», - говорить доктор Лалвані. - «Навіть якщо в пісні багато складних «шарів», іноді достатньо буде лише вокалу або деяких інструментів».

В даний момент інженерна група тестує різні аранжування музичних композицій, посилюючи або зменшуючи деякі звуки, щоб визначити, яка музична частина важливіша для таких слухачів. Головна мета вчених полягає в створенні музичного твору для людей з кохлеарною імплантацією на основі досліджень.

За даними ВООЗ, понад 5% населення Землі - 360 млн чоловік - мають порушення слуху. З них близько 600 тис. використовують кохлеарний імплантат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-