Маса переносних мінометів знизилася на два кілограми

Маса переносних мінометів знизилася на два кілограми

Укрінформ
Вотергейтський арсенал Армії США, що відповідає за доопрацювання, модернізацію і ремонт озброєнь, удосконалив конструкцію верстата для переносного міномета M252 калібру 81 міліметр. Завдяки доопрацюванню маса верстата, що включає в себе двоногу і опорну плиту, знизилася на 2,3 кілограма. Зменшення маси вдалося добитися за рахунок використання нових матеріалів.

Про це повідомляє Defence Talk.

Арсенал вже отримав контракт на серійне виробництво доопрацьованих верстатів. Сума угоди склала 4,6 мільйона доларів. За оцінкою військових, зниження маси верстата трохи більше ніж на два кілограми значно полегшить виконання бойових завдань армійськими підрозділами. Поставка перших двоногих і опорних плит на озброєння військ заплановано на 2018 рік.

Міномети M252 випускаються у США з 1987 року. Вони складаються безпосередньо з гармати M253, прицілу M3A1, а також двоногої та опорної плит: M177 і M3A1. Маса знаряддя у зборі становить 42,1 кілограма, з яких 16 кілограмів припадають на знаряддя і 12 - на двоногих. Ефективна дальність стрільби M252 становить 5,9 кілометра. Скорострільність знаряддя складає до 16 пострілів на хвилину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-