Встановлено новий рекорд складання кубика-рубіка

Встановлено новий рекорд складання кубика-рубіка

Відео
Укрінформ
Новий рекорд складання кубика Рубіка, поставлений в січні 2016 року, побили вже через кілька тижнів: розроблена американським економістом комп'ютерна система зробила це всього за 0,887 секунди.

Про це повідомляє Gizmag.

У листопаді 2015 роки машина, створена Захарією Громко (Zackary Gromko), студентом з США, зібрала кубик Рубіка за 2,39 секунди. Уже в січні 2016 року Джей Флетленд (Jay Flatland) і Пол Роуз (Paul Rose) з Канзасу показали свій комп'ютер офіційному представнику Книги рекордів Гіннеса: системі вистачило 0,9 секунд.

Однак система Sub1, розроблена інженером і економістом Адамом Биром (Adam Beer), побила і цей рекорд. Після того, як кубик розкручується випадковим чином, його поміщають всередину робота. Дається команда «старт», відкриваються шторки вебкамер, ті фотографують усі сторони кубика, передають інформацію комп'ютеру, який розраховує оптимальне рішення за допомогою двофазного алгоритму Коцемби. Це рішення передається процесору, який дає команду шести маніпуляторам.

Кубик був зібраний за 20 ходів і 0,887 секунди. Хоча при демонстрації не був присутній представник Книги рекордів Гіннеса, найближчим часом Бір також подасть заявку на реєстрацію свого досягнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-