Вчені: відмова від сніданку призводить до крововиливу в мозок

Вчені: відмова від сніданку призводить до крововиливу в мозок

Укрінформ
Люди, які пропускають сніданок 5 або більше разів на тиждень, на 36% частіше страждають від крововиливу в мозок в порівнянні з тими, хто снідає щодня. До такого висновку прийшли науковці Університету Осаки.

Про це повідомляє The Japan Times.

Відмова від першого прийому їжі вранці підвищує тиск, тим самим порушуючи кровообіг. Японські вчені повідомили про це, вивчивши дані 25-річних спостережень за здоров'ям людей. Об'єктом вивчення при цьому стали 82,772 осіб у віці від 45 до 74 років.

Дане дослідження показало, що звичка ігнорувати сніданок здатна стати чинником підвищення тиску вранці, що серйозно збільшує ймовірність крововиливу в мозок.

«У тих, хто часто пропускав сніданок, тобто відмовлявся від ранкового прийому їжі п'ять разів на тиждень і більше, ризик розвитку геморагічного інсульту збільшувався на 36%», - повідомили автори роботи.

Дослідники відзначили, що відмова від сніданку призводить до небезпечного ефекту навіть тоді, коли режим харчування людей не був неблагополучним і не впливав на ризик розвитку інсульту або інших уражень мозку. Вони зазначили, що це перше подібне дослідження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-