Топ-менеджер Google отримав бонус у $199 мільйонів

Топ-менеджер Google отримав бонус у $199 мільйонів

Укрінформ
За результатами успішної фінансової звітності головному виконавчому директору Google Inc. Сандару Пічаю дісталася винагорода у вигляді 273 тис. акцій класу С, вартість яких оцінюється у 199 млн дол.

Про це повідомляє Bloomberg

«Головний виконавчий директор Google Inc. Сандар Пічай має шанс стати одним з найбільш високооплачуваних менеджерів у світі цього року - корпорація Alphabet надала йому бонус на суму $199 млн», - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що акції надійдуть у розпорядження керівника компанії лише у 2019 році, якщо він до цього часу збереже свій пост. Це найбільша винагорода, яку колись надавали виконавчому директору Google. 

Солідні бонуси отримали і його колеги, яким пакети акцій надано на таких самих умовах. Зокрема, голові «хмарного бізнесу» компанії Даяні Грін дісталася винагорода на суму 42,8 млн дол., фінансовому директору Руту Порату - на 38,8 млн дол. 

За повідомленням інших інформаційних джерел, вартість IT-корпорації Alphabet, до якої входить Google, виходячи з її ринкової капіталізації, на сьогодні становить 565 млрд дол., що дало змогу обійти відому компанію Apple, що очолювала рейтинг з 2011 року. Як правило, корпорація надає нагороди (бонуси) у вигляді часток акцій своїм менеджерам один раз на два роки.

Фото: Tony Avelar/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-