Вчені з'ясували, як формуються спогади

Вчені з'ясували, як формуються спогади

Укрінформ
Вчені, що представляють центр Werner Reichardt Centre for Integrative Neuroscience (CIN), що працює при Університеті Тюбінгена, виявили в мозку людини унікальний механізм, який відповідає за формування спогадів.

Про це повідомляє Science Daily.

Спецілаістам вдалося зрозуміти, що в гіпокампі є унікальні нейрони, які називаються лаброцитами, з них маленька частина активується у вигляді електричних розрядів кожен раз, коли активується механізм запам'ятовування. Більше частина нейронів, при цьому, залишилася в стані спокою і не функціонує.

Експерименти проводилися доктором Андреа Бургалоссі, який зі своїми колегами встановив тонкі мікроелектроди в зубчасту звивину гіпокампа лабораторних гризунів, що дало можливість їм перенаправляти слабкі електричні сигнали до окремих лаброцитів, які перебували в стані спокою і в процесі запам'ятовування не брали участь.

В ході досліджень було встановлено, що імпульси допомагали головному мозку щурів формувати більш міцні спогади. Нове відкриття повинно допомогти медикам у розробці нових методик лікування таких захворювань, як хвороба Альцгеймера, деменція і хвороба Паркінсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-