Фахівці з'ясували, як пакетований чай впливає на організм людини

Фахівці з'ясували, як пакетований чай впливає на організм людини

Укрінформ
Науковці з університету Дербі, Лондон, прийшли до висновку, що дешеві чайні пакетики при регулярному їх вживанні сприяють критичному підвищенню рівня фтористих з'єднань в організмі, які можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Про це повідомляється на сайті University of Derby.

Як відомо фтор, потрапляючи в організм, провокує розвиток остеопорозу, слабкість в м'язах, біль у суглобах. Високий вміст фтору призводить до зниження міцності зубів, провокує розвиток ниркових захворювань, а також онкології. Як стверджують медики, один із симптомів того, що ви отруїлися фтором - це присутність чорних плям на зубах. Дослідники інформують, що доза фтору, виявлена ​​в пакетиках з чаєм, перевищує нормативно встановлену на 75-120%.

Літр чаю, заварений з використанням таких пакетиків, буде містити 6 мг фтору, при встановленій добовій нормі для дорослої людини максимум 4 мг. Такий високий вміст цієї речовини пояснюється тим, що при виробництві недорогого пакетованого чаю використовуються старі чайні листя, в яких накопичується найбільше фтору. Таким чином, якщо пити чай, що містить 10-20 мг фтору на протязі певного часу, то можна заробити одне зі згаданих серйозних захворювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-