Під Хайфою знайшли новий вид алмазів

Під Хайфою знайшли новий вид алмазів

Укрінформ
Ізраїльська компанія «Шефа Ямім» повідомила, що камені, знайдені під час розкопок біля річки Кішон в околицях Хайфи, містять речовину муасаніт, рідкісний мінерал класу природних карбідів, який має майже всі якості діаманта.

Про це інформує портал Stmegi.

«Одним із компонентів, виявлених у ході експериментів, був тістаріт (Ti2O3), який до сьогоднішнього дня був виявлений тільки в одному метеориті. Ізраїльське відкриття стало першим випадком, коли цей мінерал виявили глибоко під землею», - зазначив на щорічній конференції Ізраїльського геологічного товариства в Ейлаті професор геології Вільям Гріффін з австралійського Університету Маккуорі, котрий протягом останніх двох років вивчає муасаніти і корунди.

Як зазначалося, половина компонентів, що входять до складу корундових каменів, невідома науці. Першим і головним серед них є з'єднання титану, алюмінію і цирконію, а кристалізація муасаніта відбувається за тих самих природних умов, що і в алмазів та інших дорогоцінних каменів.

Компанія має намір звернутися до Міжнародної мінералогічної асоціації для офіційного визнання нової природного мінералу, що містить корунд, під назвою ShefaTAZite. Вся колекція корундових каменів, багатих на титан, носитиме назву Carmel Sapphire.

Два зразки каменів були оброблені, щоб показати унікальний ринковий потенціал натуральних каменів. Їх вартість ще невідома, але після опублікування попередньої доповіді акції «Шефа Ямім» піднялися на 7%.

Компанія «Шефа Ямім» («Багатство морів»), якою керує Авраам Тауб, проводить геологорозвідувальні роботи в околицях Хайфи, ведучи пошук алмазів, сапфірів та інших коштовних каменів.

Фото: arab48.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-