Гормон голоду грелін продовжив мишам життя

Гормон голоду грелін продовжив мишам життя

Укрінформ
Вчені з японського університету Кагосіма в ході експериментів прийшли до висновку, що вироблення греліну - одного з гормонів голоду - уповільнює процес старіння тіла, мозку і судин мишей. Це відбувається за рахунок впливу гормону на ген і білок SIRT1.

Про це повідомляє журнал Molecular Psychiatry.

За словами вчених, особливу увагу в ході дослідження вони приділили гормону греліну, пов'язаному з почуттям голоду і насичення, і гену SIRT1, що викликає реакцію організму на стрес.

У попередніх дослідженнях вчені змогли продовжити життя мишам і зменшити старіння мозку, впровадивши в їх геном SIRT1. Що стосується греліну, то вченим вдалося тільки штучно зістарити мишу, заблокувавши синтез цього гормону.

Автори роботи, щоб перевірити, як регулярний прийом ріккунсіто може впливати на тривалість життя мишей, провели експеримент. Це зілля вчені дали мишам, в геномі яких були присутні мутації, які прискорювали процес старіння. Прийом ріккунсіто призупинив цей процес, продовживши їм життя в середньому на 10-20 днів для одного набору генів, і на 100-200 днів - для іншого. Проте дослідники відзначають, що поки що рано робити якісь висновки стосовно старіння людини. Часто буває так, що результати подібних експериментів не підтверджуються в клінічних випробуваннях на добровольцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-