Японці створили антену з морської води

Японці створили антену з морської води

Укрінформ
Компанія Mitsubishi Electric Corporation заявила про створення першої в світі антени з морської води. 

Про це повідомляється на сайті фірми

Морська вода є в сто разів ефективнішим провідником електрики, ніж прісна. Теоретично цього вистачає, щоб спорудити з неї примітивну антену для прийому і передачі радіохвиль. Проте фактично морська вода поступається металам в провідності приблизно в мільйон разів. 

Це не перешкодило японській компанії Mitsubishi провести розрахунки по оптимальному діаметру струменя води, яка подається під тиском до сопла антени, і сконструювати систему SeaAerial. Її коефіцієнт корисної дії складає близько 70 відсотків. В ході випробувань невелика модель SeaAerial успішно зловила телесигнал.

З практичної точки зору новий винахід вирішуватиме серйозні завдання. Інженери Mitsubishi вказують на те, що низькочастотні сигнали, за допомогою яких зв'язуються між собою військові кораблі і підводні човни, вимагають дуже масштабних антен, які можуть досягати декількох десятків метрів у висоту. Оскільки у відкритому морі зводити такі конструкції з бетону і металу украй складно, їх могли б замінити споруди з водних струменів, наголошується в прес-релізі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-