Гігантська хмара з шаленою швидкістю рухається до Чумацького шляху

Гігантська хмара з шаленою швидкістю рухається до Чумацького шляху

Укрінформ
Представники американського космічного відомства NASA повідомили дані, отримані за допомогою телескопа Hubble, про величезну хмару, яка рухається зі швидкістю 300 км/с у напрямку Чумацького шляху.

Про це повідомляє Discovery.

Співробітники NASA оприлюднили нові дані про гігантську хмару, яка рухається в напрямку Чумацького шляху. Даний об'єкт був виявлений в просторах Всесвіту ще в 1960 році Гейл Сміт. Згодом цю хмару назвали на честь її першовідкривальниці. Відомо, що хмара зародилося в межах галактичного простору близько 70 мільйонів років тому і через певний період часу «відірвалася». Зараз об'єкт знову повертається на місце свого «народження». Фахівці встановили за допомогою телескопа Hubble, що хмара рухається в напрямку Чумацького шляху, розвиваючи швидкість до 300 км/с.

За прогнозами вчених, об'єкт досягне своєї мети приблизно через 30 мільйонів років, прибувши хмара стане причиною запуску активного процесу зореутворення. Фахівці заявили, що об'єкт має гігантські розміри. Якби людина могла побачити цю хмару в небі, то її обсяг був би в 30 разів більший від диска Місяця в його повній фазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-