У Житомирі планують налагодити виробництво електробусів

У Житомирі планують налагодити виробництво електробусів

Укрінформ
На базі Житомирського трамвайно-тролейбусного управління (ТТУ) планують налагодити виробництво трамваїв і електробусів.

Про це пише Eco Town.

«Вінниця недавно випустила трамвай європейського зразка, він обійшовся їм у кілька мільйонів гривень. Вартість трамвая Siemens трисекційного близько 40 мільйонів гривень за нинішнім курсом, якщо беремо аналогічний трамвай львівського виробництва, заводу «Електрон» - це 25 мільйонів гривень. А у Вінниці на базі трамвайно-тролейбусного управління зробили за 4 мільйона гривень, в рік вони можуть випускати приблизно 4-5 таких трамваїв. Після цього з'явилася інформація про те, що львівський завод «Електрон» планує випуск електробусів», - говорить мер Житомира Сергій Сухомлин.

Він також зазначив, що всі ці дані зацікавили адміністрацію міста. Вже знайшли три європейські компанії, які виробляють комплектуючі для електробусів. Наразі з цими компаніями ведуть переговори про організацію складання електробусів в Житомирі на базі ТТУ.

«Насправді все виявилося набагато простіше, ніж ми думали. Німецька компанія випускає комплектуючі для електробусів: береться звичайний автобус, викидається задній міст, коробка передач, двигун, на місце заднього моста ставиться новий з приводами, з комплектом батарей, системою управління і все інше. Тобто ми можемо купити б/у-шні європейські автобуси по 5-7 тис. євро, провести повну реконструкцію поставити ці мости і запустити електробуси», - поділився планами Сергій Сухомлин.

За словами мера, випуск електробусів може стати першим кроком до того, щоб запустити в Житомирі комунальні маршрутки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-