У Великобританії почали будувати

У Великобританії почали будувати "супермагістраль" для їжаків

Укрінформ
Гері Снайдер (Gary Snyder), житель британського містечка Чіппінг Нортон (Chipping Norton), розташованого в 120 кілометрах від Лондона, почав будівництво «супермагістралі» для їжаків. Чоловік пропонує всім британським землевласникам зробити в заборах отвори, через які ці тварини зможуть проходити.

Про це повідомляє NPR.

Необхідність подібних дій Снайдер усвідомив, з'ясувавши, що за ніч їжаки проходять близько двох кілометрів. При цьому, зіткнувшись з монолітними парканами, тварини не можуть продовжити свій шлях. Чоловікові вже вдалося переконати своїх сусідів робити в заборах діри.

Британське товариство зі збереження їжаків (British Hedgehog Preservation Society) підтримало дії Гері Снайдера і вирішило надати проекту національний масштаб. Згідно з розрахунками екологів, за останні десять років число їжаків, що мешкають у Великобританії скоротилося на 30 відсотків.

Вчені вважають створення «супермагістралі» хорошою ідеєю, проте запевняють, що якби люди стали менше смітити і скоротили темпи вирубки лісів, то тваринам було б куди простіше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-