Розмір мозку хижаків впливає на їхній інтелект

Розмір мозку хижаків впливає на їхній інтелект

Укрінформ
Вчені фактично поклали край давній суперечці щодо впливу розміру мозку на рівень інтелекту. Згідно із дослідженням, хижі ссавці з великим обсягом «сірої речовини» по відношенню до маси тіла виявилися кмітливішими своїх побратимів.

Про це повідомляє Naked Science.

За словами асистента професора Сари Бенсон-Амрам з Університету Вайомінгу, об'єктами дослідження стали 140 тварин, що представляють 39 видів ссавців хижаків з дев'яти зоопарків США. Вивченню піддалися білі ведмеді, песці, тигри, річкові видри, вовки і гієни, а також екзотичні хижаки на кшталт снігових барсів і росомах.

У ході експерименту кожному звіру відвели 30 хвилин на те, щоб дістати корм із закритої на засувку металевої коробки. При цьому розмір ящиків і їх вміст були співвіднесені з розміром конкретної тварини: припустимо, пандам коробочки помістили бамбук, а барсам - стейк. 35% звірів, за словами вчених, благополучно впоралися із завданням, діставши їжу. Найуспішнішими в цьому виявилися ведмеді, а самими нерозторопними - мангусти і сурікати.

Проаналізувавши статистику, вчені вивели чітку залежність між виконанням завдання і розміром мозку тварини. Звучить це так: чим більше розмір мозку по відношенню до розміру тіла, тим кмітливіший звір. Також вчені відзначили, що природна спритність звірів і досвід їхнього життя в групах не стали перевагою у вирішенні завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-