Lockheed Martin працює над технологією створення мініатюрних телескопів

Lockheed Martin працює над технологією створення мініатюрних телескопів

Укрінформ
Lockheed Martin розробляє технологію, яка дозволить створювати більш легку, тонку і відносно дешеву альтернативу сучасним двохлінзовим телескопам. Технологія під назвою сегментований планарний детектор для Електрооптичного розвідки (SPIDER) замінює класичні лінзи тисячами крихітних лінз.

Про це повідомляє Engadge.

Усі ці мініатюрні лінзи направляють світло на матрицю PIC, кожна з яких менша нігтя.

«Вони можуть зробити знімок і обробити його - і ви отримаєте готове зображення. Простіше кажучи, мова йде про роботу з інтерферометричними масивами, як в компактних камерах», - так пояснює роботу технології представник Lockheed Martin.

Компанія обіцяє, що технологія SPIDER допоможе зменшити розмір і вагу телескопів в 10-100 разів. Lockheed Martin порівнює свою технологію з розвитком телевізорів, коли величезні важкі коробки з електронно-променевими трубками були поступово витіснені тонкими і легкими панелями, висячими на стінах.

Коли розробка буде завершена, вона значно полегшить вивчення космосу і екзопланет, оскільки вивід більш легких телескопів на орбіту обійдеться в набагато менші суми. Крім того, технологія може призвести до появи телескопів різної форми і розмірів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-