Киянин виготовляє унікальні велосипеди із дерева

Киянин виготовляє унікальні велосипеди із дерева

Укрінформ
Мешканець столиці Гліб Караул майструє унікальні дерев’яні велосипеди. Його стартап налічує вже чотири прогулянкові моделі велосипеда.

Про це повідомляє Depo.Київ посилаючись на БЖ.

Економіст за освітою Гліб Караул назвав свою марку велосипедів Karaul Bikes, та думає про подальше розширення лінійки до дитячих, жіночих великів, та - із електромотором.

"Мене тягнуло займатися технікою: я любив машини, конструктори, креслив. Пізніше, займався швидкісними спусками і стрибками", - розповів винахідник.

Перший свій велосипед він сконструював у травні 2014 року із соснового бруса, який потім вдосконалив, додавши більше дерев’яних елементів та кілька закордонних «прибамбасів».

Велосипед важить трохи більше за звичайний - 17 кілограм та коштує 1,2 тисяч доларів. У ньому є дві передачі, ножні гальма, всередині рульової рами - металеві труби.

У каретці та на кермі використовується міцний дуб. Поверхню "коня" покрили водовідштовхувальним голландським маслом - воно непомітне та не пахне, проте дозволяє кататись під дощем та мити транспорт.

До існуючої моделі також думає додати шкіряні сумки, крила та дерев'яний клаксон.

Наразі Гліб здатен виготовляти близько 8-10 велосипедів на місяць, а також хоче зробити їх більш доступними, зменшивши вартість до 500 доларів.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-