Вчені назвали місце найдавнішої різанини на землі

Вчені назвали місце найдавнішої різанини на землі

Укрінформ
Археологи з Великобританії, Кенії, Іспанії, Австралії та Індії виявили сліди найдавнішої, серед усіх відомих науці, бійні древніх людей.

Про це повідомляє Science News.

Вчені провели дослідження вперше знайдених у 2012 році, неподалік від озера Туркана (Кенія), залишки 27-ох стародавніх мисливців-збирачів. На думку археологів, вони загинули 10 тис. років тому в ході боротьби за ресурси водойми.

Докази насильницької смерті включають в себе залишки щонайменше восьми жінок і шести дітей, а також принаймні чотирьох чоловік зі зв'язаними руками.

Більшість знайдених скелетів мають серйозні черепні травми, у тому числі лицьових кісток, зламані руки, коліна і ребра, а також сліди наконечників стріл в шиях (у двох чоловіків). Вчені також знайшли скелет зв'язаної вагітної жінки зі зламаними колінами.

Скам'янілі залишки були знайдені в болотистій місцевості групою вчених з Кембриджського університету. Убиті мисливці не були поховані, а були винищені і залишені на місці своїми супротивниками.

Час бійні вчені визначили за допомогою радіовуглецевого аналізу. Археологи вважають, що виявлені ними сліди боротьби свідчать про те, що така практика вирішення конфліктних ситуації була досить поширена у давнину серед мисливців-збирачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-