У Давосі розповіли про ризики промислової революції

У Давосі розповіли про ризики промислової революції

Укрінформ
Найбільшим ризиком четвертої індустріальної революції у світі є збільшення чисельності безробітних на 5 мільйонів осіб.

Таку думку висловив у четвер на полях Всесвітнього економічного форуму у Давосі французький підприємець, засновник компанії Seesmic Лоїк Ле Мьор, який також є організатором однієї з провідних Європейських конференцій з нових технологій LeWeb.net, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Четверту промислову революцію відрізняють злиття технологій програмного забезпечення і техніки. Наприклад, з’явилися автомобілі, які починають їздити без водіїв або безпілотні літальні апарати. Їх все більше і більше, невдовзі це можна буде робити з людським тілом», - сказав Ле Мьор.

Але, за його словами, ця «нова промислова революція прямо загрожує п'ятьом мільйонам робочих місць по всьому світу». У цьому зв'язку він висловив, з одного боку, струбованість, а з іншого - наголосив на нових можливостях для молоді. «Це відмінна можливість для молодих людей, які навчаються новим сферам. Хоча ми часто дивимося на те, які робочі місця зникають, а не на те, що створюються нові підприємства», - зазначив підприємець.

Нагадаємо, торік Facebook назвав Лоїка Ле Мьора однією з найвпливовіших людей світу. Крім Seesmic та LeWeb, Ле Мьор створив багато компаній у сфері нових технологій: інтерактивне агентство B2L, хостингові сервіси RapidSite France, Six Apart Europe.

2005 року журнал Le Figaro назвав Ле Мьора одним з 50-ти найвпливовіших людей у Франції у віці 30-40 років, а в 2008 він увійшов до списку 25 найвпливовіших людей Мережі (за даними американського видання BusinessWeek).

Фото: ru.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-