Інноваційна технологія німецьких дослідників зможе вирішити проблему безпліддя

Інноваційна технологія німецьких дослідників зможе вирішити проблему безпліддя

Укрінформ
Для вирішення проблеми безпліддя вчені з Інституту інтегральних нанонаук (Institute for Integrative Nanosciences), Дрезден, Німеччина, розробили футуристичну технологію, яка дозволяє перетворити окремий сперматозоїд в керованого робота-кіборга, якого можна "провести" по необхідному шляху і допомогти йому проникнути всередину яйцеклітини.

Про це дослідження пише IEEE Spectrum.

Основою розробленої німецькими дослідниками технології є свого роду екзоскелет, в який «одягається» окремий сперматозоїд. Цей екзоскелет виготовлений з полімеру, покритого шаром металу, який обертається подібно пружині навколо хвоста сперматозоїда. Зовнішнє магнітне поле наданої форми і полярності змушує все це обертатися навколо своєї осі і рухатися вперед. А одночасне управління і контроль за переміщеннями мікроробота Spermbot може проводитися за допомогою установки MRI.

У наведеному нижче відеоролику відображений процес, проведений в чашці Петрі, демонструється у всіх деталях. Сперматозоїд, одягнений в екзоскелет, з "запаморочливою" швидкістю досягає яйцеклітини, а мікродвигун навіть допомагає йому проникнути всередину, роблячи процес запліднення максимально легким.

Відзначимо, що розроблена німецькими вченими технологія ще не готова до практичного застосування. Але все це є лише першим кроком у правильному напрямку, який, у майбутньому, допоможе багатьом людям знайти свою дещицю щастя в житті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-