Швейцарський інженер надрукував на 3D принтері перший у світі механічний годинник

Швейцарський інженер надрукував на 3D принтері перший у світі механічний годинник

Укрінформ
Швейцарський інженер Крістоф Лаймер (Christoph Laimer) за допомогою тривимірного принтера виготовив перший в світі функціонуючий механічний годинник. Безсумнівно, годинник Крістофа Лаймера не може конкурувати з годинником TAG Heuer або Swatch, тим не менш, факт їх виготовлення - це вже досягнення.

Про це пише Slash Gear.

На відміну від електронних годинників, традиційні механічні годинники, особливо дорогі, адже, є свого роду творами годинникового мистецтва. Для виготовлення деталей їх механізмів, а також для складання необхідна сила-силенна копіткої роботи, що вимагає високої точності. Саме з точністю виготовлення деталей і спостерігаються деякі проблеми у сучасних технологій тривимірного друку. Тим не менш, Крістофу Лаймеру все ж вдалося виготовити працюючий пластиковий годинниковий механізм, у якого є всі необхідні атрибути: маятник, пружина і навіть турбійон, спеціальний механізм, що дозволяє компенсувати залежність точності ходу годинника від їх положення в просторі.

Зрозуміло, що годинники, виготовлені на тривимірному принтері, ніхто не буде носити з собою і, тим більше, використовувати їх за прямим призначенням. Вони вельми великі за розмірами, порівняно з кишеньковими годинами. Крім цього, їх потрібно заводити кожні 30 хвилин, саме на такий час вистачає енергії заведеної пружини цих годинників. Тим не менш, виготовлення функціонуючого годинникового механізму є першим кроком проникнення технологій тривимірного друку в нову для цього область - виготовлення годинника і вимірювання часу.

Крістоф Лаймер виклав тривимірні моделі і всі файли для тривимірної друку у відкритий доступ. Таким чином, кожен бажаючий зможе, користуючись інструкцією, виготовити, зібрати і модернізувати пластиковий годинниковий механізм. Слід зазначити, що не всі деталі годинникового механізму виготовлені за допомогою тривимірної друку, у механізмі використовуються металеві осі, гвинтики, а також інші деталі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-